METAL STUD WANDEN

Metal stud wanden zijn lichtgewicht scheidingswanden. Ze zijn samengesteld uit een draagconstructie van horizontaal geplaatste plaatstalen U-profielen en verticale staanders uit plaatstalen C-profielen. Tegen dit frame worden gipskartonplaten geschroefd. De tussenliggende ruimte kan worden opgevuld met steen of glaswol. De naden en schroefgaten worden vlak afgewerkt met een vulmateriaal.

NEEM CONTACT OP

LICHTE WANDEN WELKE GEMAKKELIJK TE PLAATSEN ZIJN

Grote voordelen van deze wanden zijn dat ze snel te plaatsen zijn, licht van gewicht zijn en dat door de holle constructie installaties makkelijk in de wand zijn weg te werken.

Door te variëren in de breedte van de draagconstructie en het aantal en type gipsplaten wat tegen de draagconstructie geschroefd wordt, kunnen de eigenschappen van de wand aangepast worden aan de toepassing. Deze variëren van simpele kamer scheidende wand tot geluid werende of brandwerende constructies. De wanden kunnen worden afgewerkt met muurverf, behang of sierspachtels.

 

Voorzetwanden
Voorzetwanden zijn een vorm van metalstudwanden. Het verschil is dat ze slechts aan een zijde worden bekleed. Ze worden voor een bestaande wand geplaats. Voorzetwanden worden gebruikt om de geluidwerende, brandwerende of warmte isolerende eigenschappen van een wand te verbeteren. Ook worden ze gebruikt om visueel niet aantrekkelijke constructies vlak af te werken.

Metal Stud wanden

MOOIE
MUREN

De Metal Stud wanden kunnen op alle denkbare manieren worden afgewerkt. U kunt daarbij denken aan behang, stucwerk gespoten in elke kleur, vinyl, fotoprints etc. Van naden of schroefgaten is geen sprake, waardoor een egaal oppervlak rust brengt in elk gebouw.

Metal Stud wanden

Voordelen Metal Stud Wanden

Afhankelijk van de eisen die worden gesteld aan kwaliteit, vocht- geluid- en brandwerendheid, en kras- en stootbestendigheid bijvoorbeeld, wordt er gewerkt met verschillende plaatmaterialen. Metal Stud wanden zijn zeer praktisch te verwerken en af te werken. Leidingwerk is gemakkelijk inpasbaar in deze wanden.

Metal Stud wanden

Opbouw Metal Stud Wand

Een Metal Stud Wand bestaat uit de volgende onderdelen: metalstud profielen, thermisch isolatiemateriaal, wanneer geluids- of warmte-isolatie eisen van toepassing zijn, plaatmateriaal en een afwerklaag.